140619 (1) : The Brian Jonestown Massacre (US) LIVE - Support: Les Big Byrd (SE) - OBS Fåtal biljetter kvar!

Den 19 juni kommer äntligen legendariska The Brian Jonestown Massacre till Babel!

The Brian Jonestown Massacre
THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE (US)
Många gånger har The Brian Jonestown Massacre uppmärksammats mer för sina bravader än för sin musik. Visserligen finns det många grejer att snacka om; rock n roll-beef med The Dandy Warhols, kopiösa mängder droger, fajter och ego-trippar utan dess like, för att inte tala om polisongerna som inte ens Band of Horses kan tävla med.

Under ledning av galningen/geniet Anton Newcombe har BJM kört i olika konstellationer sedan 1990 och under den tiden har ett fyrtiotal medlemmar kommit och gått, vilket också lett till att de är besläktade med favoriter som The Warlocks och BRMC. De blandar 60-talspsykedelia med shoegaze, garage, skrammelpop…you name it. Och jävlar vad bra det blir. Det är bråkigt och brokigt, hypnotiskt vackert och skrämmande på samma gång och resulterar i något av det sjukaste och bästa som kan ses live.

I maj 2014 släpper The Brian Jonestown Massacre nya skivan “Revelation” och den 19 juni får vi äntligen se dem på Babel.

Les Big ByrdLES BIG BYRD (SE)
Les Big Byrd bjuder på stor psykadelisk pop. Med hemmasnickrade påfågelmasker och sin melodiösa nykraut bjuder de alltid på uppträdanden som överskrider de flesta sinnen. Genom att knappt säga ett ord om sin musik har Les Big Byrd trots det skapat sig ett rykte världen över som den nya svenska psykedelians Rolls Royce.

VAD: The Brian Jonestown Massacre (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 19 Juni, 19:00, på scen 20:00
SUPPPORT: Les Big Byrd (SE)
DJs: Hemma Hos
FÖRKÖP: 180 kr på Rundgång (Kristianstadg. 14) i Malmö. 180 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 180 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: brianjonestownmassacre.com
SPOTIFY: The Brian Jonestown Massacre, Les Big Byrd