140405 (1) : MALFUNCTION - Tiger Bell (SE) LIVE - Support: Brudte Løfter (DK)

Den 5 april kommer Tiger Bell till Malfunction och Babel för att bjuda på sin medryckande Cheerleaderpunk!

Tiger BellTIGER BELL (SE)
Det här är så fruktansvärt medryckande punkrock. Så smittsam och melodisk att det inte går att lyssna på deras Lp ‘Don’t wanna hear about your band’ utan att minst ett par refränger fastnar i huvudet under resten av dagen. Har själv gått och handlat på Ica Möllan idag och kommit på mig själv med att tyst stå och sjunga på refrängen till ‘Boy, there you go’ i kön till kassan.

Tiger Bell bildades i Stockholm 2010 efter att tre av medlemmarna flyttat ditt från Luleå. Efter ett par singlar och en uppsjö av spelningar så släppte de i oktober förra året sin första LP ‘Don’t Wanna Hear About Your Band’ .

Skivan har fått lysande recensioner i både dagspress och i fanzines runt om i Europa och har lyckats övertyga folk i alla läger. Skivan är producerad av Frans Hägglund (Millencolin, The Hellacopters, Logh) och Per Nordmark (Randy, Fireside, Last Days Of April).

Deras musik kan lättast beskrivas som kaxigt medryckande punkrock med starka popmelodier, eller som de själva kort och gott väljer att kalla den: Cheerleaderpunk.
http://tigerbell.com

BRUDTE LØFTER (DK)
Brudte Løfter är ett band som beskriver ett smutsigare, våldsammare och mer slumbetonat Köpenhamn. Det låter tidigt 80-tal på alla sätt. Precis så kaxigt och krunchy som hardcore på den tiden var. K-town Hardcore’s bandhimmel har bjudit på många bra band genom åren och Brudte Løfter spelar i samma anda som de gamla klassiska banden Amdi Petersens Arme och Asbest, utan att för den sakens skull kopiera deras sound helt. Hardcore handlar ju inte om att återuppfinna hjulet, utan snarare om att behärska en genre, vilket här görs med bravur.

Med två singlar i rockärmen och förhoppningsvis en LP på väg så är det här ett band att hålla ögonen på. Punksmockor kommer alltid att vara favoritsmockor.
http://brudteloefter.bandcamp.com

DJs
Trixie och Aboycalledbilley från Crime City Rollerderby kommer att spela skivor under kvällen!

VAD: MALFUNCTION – Tiger Bell (SE) LIVE
NÄR: Lördag 5 April, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Brudte Løfter (DK)
I DÖRREN: 80 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: tigerbell.com, brudteloefter.bandcamp.com
SPOTIFY: Tiger Bell

Tiger Bell – Slaughter’s Daughter (OFFICIAL MUSIC VIDEO) from Tiger Bell on Vimeo.