130926 : A Place To Bury Strangers (US) LIVE - Support: Flower Must Die (SE)

Brooklyns mest tinnitusbejakande noiseakt heter fortfarande A Place To Bury Strangers och vi älskar varje sekund de producerar med ett hjärta som blöder ymnigt.

A Place To Bury StrangersA PLACE TO BURY STRANGERS (US)
A Place To Bury Strangers vita brus i samspel med den melodiösa ambiensen och en lagom taktfull puls har fått oss alla att gå ner på knä. Det är bara för dig att göra likaså.

När deras fuzzdrivna debut kom för snart sex år sedan klistrades fast på skivtallriken och har gått oräkneliga vändor. Uppföljaren ”Exploding Head” gjorde det som titeln sa och när ”Worship” kom förra året så var det precis det vi gjorde. Deras brutala och, i vår värld, heliga mix av rundgång, ekon och blodiga gitarrer har fixerat oss likt ljuset i tunneln och vi väntar bara på ett nytt tillfälle då vi kan dö en gång till. För det är så, där vi sliter upp handlederna det är där A Place To Bury Strangers tar vid.

A Place To Bury Strangers är inte okända i vårt land. Vid ett flertal tillfällen har de fått våra skallar att explodera. När nu tillfälle ges igen så låt oss strypa livet ur natten tillsammans och leva som om undergången har skrivit kontrakt med morgondagen.

Flower Must DieFLOWER MUST DIE (SE)
Doom Jazz eller Oriental Hard Rock och ett bandnamn från en Ash Ra Temple låt sammanfattar Flowers Must Die musikinspiration, åtminstone för hur de låter på skiva.

Deras tredje skiva, en dubbel vinyl med sammanlagt 8 låtar visar upp deras bredd, men det är live FMDs improviserade psykrock gör sig bäst. Nu senast hade de en av de första speltiderna på den debuterande festivalen Psykjunta, men lyckades få regnkylda publiken i extas med ett set av sinnesutvigande rymdrock!

DJ: MARTIN GUSTAFSSON (TWIST ACTION HEROES)
Bakom skivspelarna denna kväll hittar vi Martin Gustafsson, känd från DJ-duon Twist Action Heroes (2009-) och som en av arrangörerna bakom Klubb Beggars Banquet (2011-2013). Martin kommer bjuda på en passande blandning av fina låtar, innehållandes extra mycket gitarrmangel med mycket reverb – allt för att skapa den rätta inramningen för kvällen.

VAD: A Place To Bury Strangers (US) LIVE
NÄR: Torsdag 26 September, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Flower Must Die (SE)
FÖRKÖP: 140 kr (inkl. förköpsavg.). Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18).
I DÖRREN: 140 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: aptbs.tumblr.com
SPOTIFY: A Place To Bury Strangers