130308 (1) : Big Sean (US) LIVE - Support: P.J. (SE)

Från att freestyla i en trång korridor med Kanye West som celeber närvarande till att spela in ett tokhyllat album med hela hiphop-världens alumni skulle i de flesta fall kännas avlägset men i Big Seans fall så är det bara så det är. Den amerikanska rapparen kommer äntligen till Malmö och Babel.

Hans första singel ”Getcha Some” fick en visuell kompanjon producerad av ingen mindre än Hype Williams. Stort. Signad av G.O.O.D. Music (Kanyes skivbolag)? Check. Signad av anrika Def Jam? Check. Det har rullat på i en vansinnig fart utan några som helst bromsar.

Förra året dök debutalbumet ”Finally Famous” upp och fick kritiker att vända sig ut och in efter nya superlativ. Med den grymt släpiga och sköna ”Dance (A$$)” vid frontlinjen och de båda andra singlarna ”My Last” och ”Marvin & Chardonnay” i hölstret har albumet, som gästas av bl a Kanye West, Pharell Williams, Lupe Fiasco och en mängd andra celebriteter, roterat kraftigt på både radio, tv och internet. ”Finally Famous” debuterade på Billboard 200-listans 3:e plats och även om albumet är nära på bara ett år gammalt törstar fansen efter mer. Uppföljaren dyker upp under våren och aldrig har vi varit mer peppade.

P.J.
Lundarapparen P.J. har sakta men säkert skapat sig ett namn i den svenska hip-hopscenen. Nu släpper den 20-åriga rapparen sitt debutalbum efter flera års väntan. Den 31 augusti släpptes Makin’ Moves.

Trots sin unga ålder har den unga talangen agerat förband åt Raekwon och Albin Gromer, uppträtt för “Din Gata 100,6” på Malmöfestivalen och fått stöd från vissa av svenska hip-hopens tungviktare, såsom Timbuktu, Chords och Prop Dylan.

Om det kommande albumet säger P.J. följande:
“Låtskrivandet, rappen och sången står jag själv för genom hela albumet, ett medvetet val från min sida. Jag vill inte få snålskjuts och hjälp med att sprida albumet tack vare andra artisters insatser, utan jag vill att debutskivan ska visa vad jag står för. Albumet har varit mitt projekt sedan minst tre år tillbaka, så jag ville själv ta hand om varenda låt.”

Konserten görs självfallet i samarbete med The Boom Bap/Sweden (Rome & Beneaf) som ni även finner i DJ-båset under kvällen för att pumpa upp stämningen.

VAD: Big Sean (US) LIVE
NÄR: Fredag 8 Mars, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: P.J.
DJs: The Boom Bap (Rome & Beneaf)
FÖRKÖP: 220 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18)
I DÖRREN: 250 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: uknowbigsean.com, facebook.com/uknowbigsean, facebook.com/theboombapswedenpage, twitter.com/PauliJokela, facebook.com/P.J.like
SPOTIFY: Big Sean