130301 : Den Stora Vilan (SE) LIVE - Support: Technicolor Poets (SE)

Denna kväll presenterar vi stolt Den Stora Vilan. Nu är deras tredje fullängdare, “Förvandlingen” släppt och hyllningarna haglar över bandet. Bland annat två nomineringar på årets Manifestigala.

DEN STORA VILAN (SE)
Den Stora Vilan har gått en egen väg och återvänder till publiken den 5:e december med sitt nya album “Förvandling”. Deras oefterhärmliga ljudbild och oförutsägbara musikaliska vändningar gör dem till ett unikt band i dagens musikklimat. Som albumtiteln antyder har Den Stora Vilans musik tagit sig ett nytt uttryck.

Ett fängslande mörker omsluter låtarna “För Långt Ut” och “När jag var på botten” medan “Anton” och “Tidningen” ser med orädd blick in i framtiden. Samtidens alienation och hopp speglas i musikvideon till singeln “För Långt Ut”. I Joan Manuel Urquiaga Valdes regi berättas en makalös historia, en försmak på det kommande albumet. Förvandling avslöjar åtta historier omskapande, brustna hjärtan och drömmar om förändring.

“Förvandling” är gruppens tredje fullängdare.* Skivan är producerad av Olle Björck och Per Stålberg (Division of Laura Lee) som tidigare arbetat med Daniel Gilbert, Håkan Hellström och Bombus. Tillsammans med Den Stora Vilan har de skapat gruppens mest fokuserade och sammanhållna album hittills.

Truls Mörck i Den Stora Vilan har tidigare spelat med Graveyard och det finns förgreningar till flera andra mystiska band från hemstaden.

“Träd, Gräs och Stenar, Neil Young och Grateful Dead spökar på ett angenämt sätt i den ruffiga musiken (med genuint personliga texter) utan att musiker framstår som epigoner” 5 av 5 av Dan Backman, SVD.

TECHNICOLOR POETS (SE)
Technicolor Poets är det psykedeliska/experimentella Malmöbandet som kombinerar influenser från nu och då med inspiration från både öst och väst. Drömsk sång, tribala trummor, vildsint bas och en reverbindränkt gitarr skapar en enhet som etsar sig fast i lyssnarens trumhinnor. För tillfället arbetar de med inspelningen av den kommande skivan men gör ett kort avbrott för spelningen på Babel med Den Stora Vilan.
https://www.youtube.com/watch?v=9yh9slSvlJU

VAD: Den Stora Vilan (SE) LIVE – Support: Technicolor Poets (SE)
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 1 Mars, 19:00, på scen 20:00
I DÖRREN: 60 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: denstoravilan.se
SPOTIFY: Den Stora Vilan, Technicolor Poets