130126 : Covenant (SE) LIVE - Support: Cryo (SE)

Alternativ elektronisk musik när den är som bäst. Missa inte Covenant och Cryo på Babels scen.

COVENANT
Sedan tidigt 90-tal har deras musik spelats flitigt på klubbar runt om i världen och idag är Covenant ett av de internationellt sett mest populära svenska banden när det kommer till alternativ elektronisk musik.

Nyligen hemkomna från turné i Nord- och Sydamerika låter de hälsa att de ser fram emot att göra en av de mycket få spelningar de gjort på hemmaplan på senare år.

“Det blir en klassisk klubbspelning där vi presenterar vårt senaste album Modern Ruin samt favoriter från våra 7 fullängdsalbum. Framförallt från vårt debutalbum som vi nu återsläppt på vinyl.” – Covenant

CRYO
“Jag kan inte sätta fingret på vad som är så bra med svenska Cryo. Jag fastnade för plattan ”Cryogenetic” 2006 för att det kändes förlösande fräscht att höra ett EBM-band som lyckas sicksacka mellan klichéerna utan att bli tråkiga eller tappa tråden.[…]

EBM-soundet gränsar stundom till futurepop. Så fort jag känner oro för att Cryo ska tappa konceptet räddas det av ett oväntat ljud, finstämd sång eller tvärt om – rakbladsvassa maskinella ljud eller samplingar.”
Gustaf Hull för synth.nu

VAD: Covenant LIVE – Support: Cryo (SE)
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 26 Januari, 19:00, på scen 20:00
FÖRKÖP: 200 kr (inkl. förköpsavg.). Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18).
I DÖRREN: 200 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: covenant.se, myspace.com/covenant, cryodome.com
SPOTIFY: Covenant, Cryo