120317 (1) : Movits! (SE) LIVE

Äntligen är Movits! tillbaka i Malmö och på Babel. Sist de var här var det fullt till bredden och ett jävla ös och vi förväntar oss inget mindre nu.

MovitsLuleås stolthet Movits! slog igenom såväl i Sverige som på andra sidan atlanten häromåret med sin med extremsvängiga blandning av gatuswing och hiphop. Skivan “Äppelknyckarjazz” spelades non stop på radion och helt plötsligt stod Movits! på talkshowen “The Colbert Report” inför 1,5 miljoner tittare.

Blandningen mellan Benny Goodman-swingen och texterna om politik och livet som fattiga musiker gick hem både här och på andra sidan atlanten. Live svänger det som bara attan och det går inte att låta bli att dansa.

Med sin andra platta ”Ut ur min skalle” och efterföljande turné befäste de sin ställning som en av Sveriges bästa hiphop- och liveakter. Bandet har breddat sig en aning musikaliskt men bjuder fortfarande på med extremt tunga rytmer med Jivin Johans pricksäkra texter i förgrunden.

VAD: Movits! (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 17 Mars, klockan 20:00, på scen 21:00
ENTRÈ: 120 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 150 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år
WWW: movits.se, Movits-Facebook
SPOTIFY: Movits!

Movitsintervju av Matilda Johansson