110325 (1) : Me And My Army (SE) LIVE - Support: Sebastian Wijk (SE)

Me And My Army är Andreas Kleerups nya band. Första EPn är nu klar och låter lite som en blandning mellan alternativ country i Bon Iver-stil, Beach Boys-harmonier och en modern popproduktion á la Kleerup.

Me And My ArmyMe And My Army bildades av en lycklig slump. Efter en god middag med fantastiskt vin, började Niels och Andreas med en gitarrduell som visserligen slutade oavgjort, men som hetsade John och Patrik att falla in på bas och trummor. Instrument byttes fram och tillbaka. Låtar skrevs. Det blev sent på natten.

Ny middag. Vin ringdes in från diverse nattöppna krogar. Joel dök upp och började spela keyboard. Alla sjöng som om de aldrig gjort något annat i sina liv. Fullständig glädje infann sig. Det knackade på dörren till replokalen och grannar ville komma för att lyssna. Ren eufori utbröt. Kl. 05.32 den där tisdagsmorgonen, efter att alla gått hem, säger Andreas: ”Fan! Det här blir grymt. Nu kör vi etthundra procent!”

Sebastian WijkSebastian Wijk föddes 1987 som femte barnet i en stor, brokig familj, där han tog plats som familjens underhållare. Musiken var alltid en del av hans uppväxt. Efter en förlust inom familjen dammade han av sin kusins gamla nylonsträngade gitarr och skrev plötsligt musik direkt från hjärtat. Texter och melodier som bara kom ut utan vidare eftertanke. Det kändes rätt redan från första början. Sebastian Wijk är en singer/songwriter med en röst som pendlar mellan soul och grunge. Det handlar om musik som växer för varje lyssning.

VAD: Me And My Army (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 25 Mars, klockan 19:00–23:00, på scen 20:00
SUPPORT: Sebastian Wijk (SE)
DJ: Dansmusen (TRICKS/TRICKS/TRICKS)
ENTRÈ: 145 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 160 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år, efter 23.00 20 år
WWW: myspace.com/meandmyarmyband, sebastianwijk.com, myspace.com/sebastianwijk
SPOTIFY: Me And My Army, Sebastian Wijk