100521 (1) : RELEASEFEST: Skilla (Live)

Efter en massa spelande i norden med omnejd firar Skilla skivsläpp på hemmaplan! Debutalbumet släpptes två gånger, men nu blir det ett splitternytt andra album, “Recall Tension”. Skivan släpps härmed för det mänskliga örat och firas med dunder och brak på Babel i en underbar kakafoni av konsert, dans och kærlighed!

SkillaSkillas musik är en sort som är svår att sätta i ord. Somliga kallar det dramatisk pop med extrem energi, vissa kallar det alternativ eller experimentell pop. Man kan också tänka sig att om Tim Burton hade startat band med Björk och PJ Harvey skulle det bli ganska likt Skilla. Det bästa sättet att få reda på hur Skilla låter, är helt enkelt genom att komma och se dem live!

De senaste två åren har de turnerat runt i Sverige, Norge, Estland, Lettland, Tyskland och Danmark, toppa det med sommaren –09 när de spelade på Sveriges största festival, Peace & Love, spelade förband till miss Li i tyskland och en hel drös med andra festival- och klubbspelningar, främst i Sverige, men även Tyskland och något så otippat som Åland, och hemma i Malmö på Möllevångsfestivalen drog de 700 pers!

Video:
Tragic Song: youtube.com/watch?v=NbcvKoRFmTw
Summer In December: youtube.com/watch?v=daGoriSUHm4
Stranded (unplugged): youtube.com/watch?v=eQn9Vb0UMHk&feature=related

NÄR: fredag 21 maj klockan 20:00–23:00, på scen 21.00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Skilla
DJ: Lur
ENTRÈ: fri entré
ÅLDER: 13 år
WWW: myspace.com/skillaswe, skillatheband.com