090507 : Panic & Action – Kid Down, Adept, Chemical Vocation, Herbrightskies, Oldschool (Live)

Rockbjörnen/Myspace nominerade CHEMICAL VOCATION, albumaktuella ADEPT och hårdjobbande HERBRIGHTSKIES ger sig ut på ett korståg för att visa att det faktiskt än en gång mullrar i den svenska myllan. 7 maj når de Babel där de har sällskap av Malmöbandet OLDSCHOOL. Hela kvällen toppas av inga mindre än KID DOWN.

Kid Down by Emma SvensonÅmål kvartetten Kid Down har fullständigt exploderat de senaste åren och fanskaran har växt över hela världen. Senaste skivan ” ‘I Want My Girlfriend Rich” har bevisat att det finns en hungrig publik därute som gärna vill bli deras flickvänner i vått och torrt. Det är fantastiskt kul att de ställer sig och svettar ner Babels scen denna kväll. Siste ut men mycket att bevisa då banden som spelat tidigare inte är att leka med.

Under 2008 släppte både Uddevalla-bandet CHEMICAL VOCATION (”A Misfit in Progress”) och Jönköpings HERBRIGHTSKIES (”A Sacrament; Ill City”) album som fick mycket uppmärksamhet bland en ung publik och kom att ge dem bägge en ställning som intressanta heta akter i den hårda skolan av musik, samt förärade både banden varsin nominering till Rockbjörnens Myspacepris. Två uppstickar-band att verkligen hålla koll på. Trosa -akten ADEPT är med releasen av sitt debutalbum ”Another Year Of Disaster” som släpps den 4 februari redo att göra dem sällskap. Inleder kvällen gör Malmöbandet OLDSCHOOL som oblygt sätter agendan för kvällen.

AdeptI samma veva som turnén drar igång ger Panic & Action ut samlingen Burn All The Small Towns. Ett album som tar tempen och belyser den scen som Chemical Vocation, Adept och Herbightskies alla är en del av. 20 svenska band, däribland bl a Neverstore, Kid Down, Social Siberia, Bursting Veins, Walking With Strangers, Operation Nothing, Panic & Action turnéns band m f l kliver nu fram och visar att den moderna svenska punken och hårda tongångar i dess olika former är redo att visa framfötterna än en gång.

Panic & Action Tour gör nu med denna feta turné sitt andra varv, och kommer göra allt för att se till att återkomma och göra konceptet turné- och album, till en återkommande historia för att pusha svensk musik som döljs i skuggorna.

VAD: Panic & Action Tour
NÄR: Torsdag 7 maj Dörrarna öppnar 19:00. Babels uteservering öppnar 18.00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Kid Down, Adept, Chemical Vocation, Herbrightskies, Oldschool
ENTRÈ: 110 kr, förköp på Tickster.com, på Folk Å Rock (Skomakareg. 11)
ÅLDER: 13 år
WWW: myspace.com/oldschoolswe, myspace.com/kiddown, myspace.com/theadept, myspace.com/chemicalvocation, myspace.com/herbrightskies

Presenteras i samarbete med Junkyard.se och Panic & Action.