140628 (2) : Babel pres. Hiphop- & RnB-kalas #10 - Abidaz (SE) LIVE + DJs: Rome & Beneaf (Woohah/The Boom Bap), Kelly Tyrrell (Pompa & Ståt), Johanna Nilsson (Got Game) – ÖPPET till 04:00

Abidaz kommer äntligen till Babel igen. Med det fantastiska albumet “In & Ut” i bagaget kommer det bjudas på en grym live-show och en mäktig klubbkväll.

AbidazABIDAZ (SE)
Ingen annan artist har haft en sån hype i svensk media som Abidaz under hösten 2013. Debutalbumet “In & Ut” släpptes i november och har snackats om som “årets hiphop skiva”. På albumet återfinns celebra gäster som t.ex. Robyn och Sebbe Staxx från Kartellen. Nu är han nominerad till både P3 Guld och Grammis och håller på att lägga hela Sverige för sina fötter.

“In & Ut” handlar om livet, hiphopen och hur allt har förändrats. Om den hårda uppväxten i miljonprogrammet Blue Hill i Solna och baksidan av att leva ett liv i marginalen. Om att sova i trappuppgångar, äta sardiner ur en burk och inte ha någonstans att ta vägen.

Abidaz väg upp på den svenska rapscenen började redan för 20 år sen. För de svenska hiphop-fansen blev han ett känt namn som Chess i duon Chapee N Chess. Barndomsvännen Joshua “Chapee” Skoglund och Abidaz startade karriären med Josh n Abel och Dj Stress (idag Can “Stress” Canatan), som senare blev Chapee n Chess med Dj Beds. Man fick snabbt ett rykte om sig och enligt många fanns den ingen bättre eller intressantare rapduo i hela Norden just då.

Redan 1996 gjorde journalisten Fredrik Strage en intervju med Chapee N Chess för tidningen POP. Detta ledde till samarbeten med Robyn, Christian Falk, DJ Sleepy, Stephen Simmonds, Ayo och Blacknuss. Duon medverkade också på den smått legendariska skivan “Sidewalk Headliners” 1998, som anses som en milstolpe inom svensk hiphop.

Nu kommer Abidaz till Babel för att bjuda på en grym live-show och några av Sveriges absolut fetaste låtar.

Albumet: In & Ut
http://open.spotify.com/album/5m4VYOPoIpkV0XgOiRKkWC
https://itunes.apple.com/se/album/in-ut/id734539895

Facebook:
https://www.facebook.com/Abidaz.Official
https://www.facebook.com/SoblueMusic

DJ RomeROME (Woohah)
Andreas alt. Rome har under det senaste årtiondet varit involverad i så gott som allt av värde på regionens urbanscen, som dj såväl som arrangör. I dj-duon The Boom Bap står den råare hiphopen i centrum, med kollektivet Ninja Nights ligger fokus istället på 80’s funk, boogie och disco. Slutligen med Woohah!, regionens absoluta snackis, skapar han tillsammans med residents total rnb- och hiphophysteri under den ena fullsatta klubbkvällen efter den andra. Rome har värmt upp för artister som Miguel, J. Cole, Raekwon, Talib Kweli, Estelle, Allen Stone, Big Sean, Dj Premier med många flera.

DJ BeneafBENEAF (Woohah)
En av Malmös mest anlitade och erfarna DJs som sedan 1998 har spelat skivor på klubbar runt om i hela Sverige. Musiken kretsar främst kring hiphop, funk och R&B och har sedan starten varit en grund för ett omfattande skivsamlande. Beneaf har även spelat i samband med och arrangerat ett flertal större konserter med några av scenens främsta namn, bland andra DJ Premier, J. Cole, Öris och Kenny Dope. Är i nuläget resident på ett flertal klubbar, däribland Södra Sveriges främsta nattklubb för urbanmusik, Woohah.

Kelly TyrrellKELLY TYRRELL (Pompa & Ståt)
Kelly Tyrrell, ursprungligen 50% av Stockholmsduon Pompa och Ståt, numera bosatt i Malmö och spelar under eget namn. Kelly har sedan 2008 spelat hiphop och rnb på dansgolv runt om i landet och är även hus-dj på klubben Trädgården i Stockholm. Bas, len rnb you name it men det är med extra kärlek i hjärtat som hon gärna spelar svensk hiphop.
https://www.facebook.com/POMPA.STAT

Johanna NilssonJohanna Nilsson (Got Game)
Okej nu blir det kul. Som det alltid blir när fröken Nilsson dyker upp! Festproffs och stämningshöjare både framför och bakom dj-båset. I hennes vener flyter champagne och hjärtat rusar för framtids rnb, hiphop från 00’talet och svenska rap-drottningar. Hon har lovat duka upp massa snusk och bas och svett åt er denna natt.

VAD: Babel pres. Hiphop- & RnB-kalas #10 – Abidaz (SE) LIVE
NÄR: Lördag 28 Juni, 23:30–04:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Abidaz (SE)
DJs i kyrkan: Rome & Beneaf (Woohah/The Boom Bap)
DJs i baren: Kelly Tyrrell (Pompa & Ståt), Johanna Nilsson (Got Game)
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 80 kr innan midnatt, sedan 140 kr
ÅLDER: 20 år. 18 år med förköpsbiljett.
SPOTIFY: Abidaz