121207 (2) : COLLABO QUEENS bjuder upp till dans - Collabo Queens, Farkas, Trappadon, n1e

Efter galet många gästspel på andras klubbar välkomnar Collabo Queens alla till sitt helt egna musikaliska och visuella universum för första gången genom att ta över hela Babel.

Från mitten av 00-talet har Collabo-duon gjort Malmö bäng med stökig electro, hiphop, bakskakande moombahton-rytmer och vibrerande dubstep-bas. Sedan de introducerat sin färgsprakande klubbvärld på utelivsinstanser som Collabo Club och The Rumble har pionjärerna Johanna Ritscher och Irika Sandström dj:at sig genom festivalscener och dansgolv från Rio de Janeiro till Göteborg.

Under Babels tak tar de allt till nästa nivå med hjälp av några av landets skarpaste kreativa hjärnor.

På stora golvet backas drottningarna upp av lokala producentfantomen Farkas som blivit rejält hajpad och omkramad på den bastokiga brittiska klubbscenen den senaste tiden.

I baren choppar och screwar norrländska rapparen och producenten Trappadon (Trappmusik) hiphopvideor och r&b-hits samtidigt som dj:en, kulturprofilen n1e blandar rapklassiker med drum & bass.

Ljuskonstnären Kristian Nihlén och CJ som bland annat jobbat med Looptroops video ”Sweep Me Away” lovar att förvandla planeten Collabo till ett visuellt Nangijala.

Woop woop woop.

VAD: Collabo Queens bjuder upp till dans
NÄR: Fredag 7 december, 23:00-03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i kyrkan: Farkas, Collabo Queens
DJs i baren: Trappadon, n1e
VJs: CJ
LJUS: Kristian Nihlén
INTRÄDE: 100 kr i dörren. Student – 40 kr innan midnatt, sedan 80 kr.
ÅLDER: 18 år