110402 : Babels Vårfest - Leo Zero (UK), Jonas From Falun, K-Fox & Fox-E, Alice & Sylvester, DJ IS OK, Ida Sessions

Babel bjuder på vårfest med en smått fantastisk bokning (och en av våra egna favoriter). Remix- och editkungen Leo Zero kommer att få kyrkan att bubbla av vårkänslor och danseufori!

Leo ZeroLeo Zero kan beskrivas som smått eklektiskt. Han rör sig från House till Disco, från boogie till baleariskt, via punk/funk och Mash-Up. Han är framstående i alla dansmusikens korridorer. Under 90-talet startade hand kultlabeln Easter Bay som fokuserade på disco edits och Leo Zero tillsammans med DJ Harvey och The Idjut Boys blev de största inom genren.

Leo Zero var en av medlemarna i Chicane, han var med och startade “Soulsonic” som hostade fester över hela världen och startade fanzinet “Faith” som enligt Pete Tong var “The last bastion of Acid House”. På senare år har Leo Zero fokuserat på sina produktionskunskaper och har bland annat skrivit och producerat A Mountain of Ones första album. Leo Zero är en gränsöverskridare, estetiker och ska man beskriva honom med ett ord så är nog dansmusiklegend mest passande.

David E Sugar ‘Fingers On The Buttons’ ( Leo Zero Remix ) by Leo Zero

Jonas GrönlundJonas From Falun har spelat skivor över hela Öresundsregionen. Han har delat scen med såväl Prins Thomas, Hercules And Love Affair och en hel drös andra samtida discohjältar som Skandinaviens tuffaste reggae– och dancehallsound. Vid sidan av dj:andet har han de senaste tio åren skrivit om musik i bland annat Sydsvenskan, Nöjesguiden, Rodeo, Sonic och Bon.

K-Fox & Fox-E – De här tjejerna som normalt är residents på  TRICKS/TRICKS/TRICKS har en förkärlek för sväng och rytm. Genremässigt vandrar de över hela spektrat. Räkna med disco, kraut, new-wave, techno och electro ofta med en ko-klocka inom räckhåll och en punk-attityd till euroforin.

Alice Samoilova (Everybody Gets Lonely Sometimes) & Sylvester Schlegel (The Ark) kommer att bjuda er på svängig 60’s Soul, deep Funk, old school R&B och rare Girlgroups, allt från de finaste 7-tums vinylsinglarna.

Babels VårfestIda Sessions (Ich Robot) kommer att spela synth, italo och den svängigaste discon på denna sidan atlanten i samspel med Klubbland och High Fives egna hjälte DJ IS OK!

VAD: Babels Vårfest
NÄR: Lördag 2 April 23:00–03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs: Leo Zero (UK), Jonas From Falun, K-Fox & Fox-E, Alice & Sylvester, Ida Sessions, DJ IS OK
ENTRÈ: 60 kr innan 24:00, sedan 100 kr
ÅLDER: 20 år
WWW: leozero.com
SPOTIFY: Leo Zero