160319 : Kiloton vs. Esperanto - Jessie Granqvist, Mirja Larsson, Kajsa Lindström, Per Hammar, K Delly & Mitchybitchy

Kiloton bjuder som alltid på den bästa housen och technon i kyrkan medan baren fylls med hiphop och RnB.

Esperanto Music är ett av dom senaste tillskotten till svenska bokningsbolag med fokus på elektronisk dansmusik. Men egentligen är det mer än ett bokningsbolag. Nadja Chatti och Johanna Schneider tröttnade på nonchalanta bokningsagenter vars enda mål var att sätta så höga artistgager som möjligt för att gynna sig själva, och samlande ihop sina vänner inom den bubblande upcomingrörelsen och började planera. Slutresultatet blev en bokningsagentur och en allmän trygghet för de DJ’s som tidigare varit helt utlämnade till promoters och bokare.

Jessie GranqvistJESSIE GRANQVIST
När Huffington Post förra året skrev ett längre reportage om Stockholms undergroundscen, beskrevs Jessie Granqvist som en game changer inom scenen på grund av hennes ”ability to ignite a dancefloor”. Den här igniten har Jessie ägnat sin själ åt sedan 2011, då man började kunna se henne på Stockholms undergroundscen. Från svartklubbsdansgolven gick det snabbt till festivaler och klubbar med warm ups till bland annat Nina Kraviz, Marcel Dettman, tINI och DVS1, och dansgolv i Berlin och Ibiza.

MIRJA
Mirja har ett långt förflutet som DJ och promoter för bland annat ökända Samlingen och Grupp 13. När Mirja går igång sover man inte. Det som bjuds på är en selection med kirurgisk precision från skoningslös house till inbjudande techno.

Per HammarPER HAMMAR
Under 2016 kan vi vänta oss en hel del från Per Hammar. Inte mindre än två EP:s, tre remixer och två various artist-släpp står på schemat. Några av höjdpunkterna är en ny 12” på Dirty Hands, en Sankt Göran-remix och en låt på ett hajpat, svenskt housebolag.

KAJSA LINDSTRÖM
Numera en del av Kiloton, men lika mycket en del av duon Haidl & Lindstrøm. Lika bekväm under jord som under bar himmel bjussar hon Malmö och Stockholm på sin förföriskt melodiska och rytmiska house mer eller mindre varje helg.
https://soundcloud.com/kajsalindstrom

Kajsa DellgranK. DELLY
Kajsa lever helst sitt liv i takt med basen. Både i studion på Radio AF där hon driver programmet Välkommen hem om svensk hiphop, och bakom DJ-båset på allt från klubb Syrran, Huset och Feministisk festivals efterfest. När hon teamar upp med systerkollektivet lovar hon att skapa lika bra vibb som den gången hon fick en BH-uppkastad på sig i DJ-båset. Det blir hiphop, rnb-dängor. Och annat gött.

MITCHYBITCHY
Mitchybitchy från Hasta Lu€go spelar witchy tunes som will make u feel cheap som Özen men också expensive som Louie. Det kommer bli wavvy.
https://soundcloud.com/emma-holmberg-1

VAD: Kiloton
NÄR: Lördag 19 mars, kl 23:00-03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i Kyrkan: Jessie Granqvist, Mirja Larsson, Kajsa Lindström, Per Hammar
DJs i Baren: K Delly & Mitchybitchy
AUDIOVISUALS: Transfett VJ’s
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr innan midnatt, 120 kr efter
ÅLDER: 20 år. 18 år med förköpsbiljett