160123 : Kiloton 5 år - Levon Vincent (US), Per Hammar, Kajsa Lindström, Laue, K. Delly, Axel Hjertman

Kiloton firar 5 år i klubbMalmös tjänst och gör det med pompa, ståt och Levon Vincent bakom skivspelarna.

Kiloton - 23 januariMallig: som /i alltför stor utsträckning/ talar om hur bra man själv är; skrytsam, självsäker, struntviktig, pösig, uppblåst.

Lite så är känslan när Kiloton nu alltså firar 5 år som technoinstans i Malmö. Mycket har hänt sedan Per Hammar började planeringarna 2010. Klubben är i konstant förändring. ResidentDJ’s har kommit och gått. Stammisar lika så. Musikutbudet ändras självklart med tiden också. Med Kajsa Lindström är det numera också två kaptener med på Kilotonskutan. Ändå finns det vissa saker som står kvar oförändrat. En av dom är att vi varje år firar födelsedagen som om det vore år 2011! Häng med in i år sex med oss och Levon Vincent!

LEVON VINCENT
Började som tonåring i slutet av 80talets New York få upp ögonen för underground-techno och house. Hans kärlek för musiken växte bland annat under hans tid som en del av skivaffären och mötesplatsen Halcyon Records under 2000talet.

Levons internationella break kom 2008 när han startade sitt label Novel Sound, när klubbar som Rex, Berghain och Fabric bjöd in honom för att lira. Hans sound är extremt rytmiskt och avskalat, men med mycket energi.
Levon Vincent – Boiler Room
Resident Advisor #158 w/ Levon Vincent

Per HammarPER HAMMAR
En annan Kilotonare som är aktuell är Amsterdamaren ONNO, som gjort en 12” tillsammans med Per Hammar. Mob Action/Dubb Sketch EP kom ut i mitten av november på Santés bolag Avotre. Inom den närmsta tiden kan vi även räkna med en remix åt Mihai Popovicius bolag Cyclic Records och exilgöteborgaren Sankt Göran.
Chris Llopis – Thyme (Per Hammar Remix) // Cyclic Records

Missa heller inte Per Hammar’s nya projekt Dirty Hands Tape, där han bjussar på en timme krossad dubb, house och techno.
Dirty Hands Tape #001 w/ Per Hammar

Kajsa LindströmKAJSA LINDSTRÖM
Som en del av duon Haidl & Lindstrøm har Kajsa under åren fixat fester i både Malmö och Stockholm, med gäster som Genius of Time, Axel Boman, Jacques Renault, HNNY, Shakarchi & Stranéus, Jessie Granqvist och Harald Björk. I somras spelade hon bland annat på Into the Valley, och när hon inte träffas på Kiloton är hon med och driver klubben Fiffel på Moriskan. Som alltid plockar Kajsa med sig nyskördad house och techno, alltid med rytmerna och melodierna i fokus.
https://soundcloud.com/kajsalindstrom

Lautaro Laue CubillaLAUE
Som etablerad arrangör/dj och musikprogrammakare på P3 vet Laue vad han gör när det kommer till att sänka intelligensnivån på dansgolvet. Precis som vanligt kommer han att bjuda på den finaste trapen, rnbn och grimen som går att finna på internet.
https://soundcloud.com/lautarocubilla

Kajsa DellgranK. DELLY
Kajsa lever helst sitt liv i takt med basen. Både i studion på Radio AF där hon driver programmet Välkommen hem om svensk hiphop, och bakom DJ-båset på allt från klubb Syrran, Huset och Feministisk festivals efterfest. När hon teamar upp med systerkollektivet lovar hon att skapa lika bra vibb som den gången hon fick en BH-uppkastad på sig i DJ-båset. Det blir hiphop, rnb-dängor. Och annat gött

AXEL HJERTMAN
Axel är en berlinbaserad arrangör, producent och DJ. Han har nyligen släppt sin acid/breakbeat EP, “Spring I Skog” på Seaweed Records i Sthlm, men kommer på Babel satsa på hattar och piano.
Radar Mix w/ Axel Hjertman

VAD: Kiloton – 5 år
NÄR: Lördag 23 januari, kl 23:00-03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i Kyrkan: Levon Vincent (US), Per Hammar, Kajsa Lindström
DJs i Baren: Laue, K. Delly, Axel Hjertman
AUDIOVISUALS: Transfett VJ’s
FÖRKÖP: 130 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 120 kr innan midnatt, sedan 140 kr
ÅLDER: 20 år. 18 år med förköpsbiljett