151219 (2) : Kiloton - Kornél Kovács (Studio Barnhus), Per Hammar, Kajsa Lindström, K Delly, Michin

Kiloton bjuder som alltid på den bästa housen och technon i kyrkan medan baren fylls med hiphop och RnB.

Kornél KovácsKORNÉL KOVÁCS
En tredjedel av studiokollektivet och skivbolaget Studio Barnhus, som vid en ringa ålder av 13 började snurra Jungleplattor på Stockholms klubbar. När Kornél väl hade åldern inne att officiellt faktiskt få lov att spela på klubbar hade genren bytts ut mot techno och house. Under ett par år hörde vi honom välja låtar på numera nerlagda P3 Dans, tillsammans med bland annat La Fleur och Calle Dernulf. I över 10 år har han även spelat på och drivit fler klubbar än någon kan hålla räkningen på i Stockholms nattliv.

I somras släppte Kornél sin rymdiga 80talsljudande ”Space Jam” på Smallville.
Kornél Kovács – Space Jam // Smallville

Missa inte Bons nyligen publicerade intervju med Kornél där han pratar hans favoritklubbar och hur han ser tillbaka till sin tid som klubbarrangör.

Per HammarPER HAMMAR
En annan Kilotonare som är aktuell är Amsterdamaren ONNO, som gjort en 12” tillsammans med Per Hammar. Mob Action/Dubb Sketch EP kom ut i mitten av november på Santés bolag Avotre. Inom den närmsta tiden kan vi även räkna med en remix åt Mihai Popovicius bolag Cyclic Records och exilgöteborgaren Sankt Göran.

ONNO & Per Hammar – Mob Action EP // Avotre

Missa heller inte Per Hammar’s nya projekt Dirty Hands Tape, där han bjussar på en timme krossad dubb, house och techno.

Dirty Hands Tape #001 w/ Per Hammar

Kajsa LindströmKAJSA LINDSTRÖM
Som en del av duon Haidl & Lindstrøm har Kajsa under åren fixat fester i både Malmö och Stockholm, med gäster som Genius of Time, Axel Boman, Jacques Renault, HNNY, Shakarchi & Stranéus, Jessie Granqvist och Harald Björk. I somras spelade hon bland annat på Into the Valley, och när hon inte träffas på Kiloton är hon med och driver klubben Fiffel på Moriskan. Som alltid plockar Kajsa med sig nyskördad house och techno, alltid med rytmerna och melodierna i fokus.
https://soundcloud.com/kajsalindstrom

Kajsa DellgranK DELLY
Kajsa lever helst sitt liv i takt med basen. Både i studion på Radio AF där hon driver programmet Välkommen hem om svensk hiphop, och bakom DJ-båset på allt från klubb Syrran, Huset och Feministisk festivals efterfest. När hon teamar upp med systerkollektivet lovar hon att skapa lika bra vibb som den gången hon fick en BH-uppkastad på sig i DJ-båset. Det blir hiphop, rnb-dängor. Och annat gött

MICHIN
Radioprofilen (Notion Classic/Radio AF) som säkrat festvibben på Malmö- och Lundagolv de senaste åren (WooHah, Riot!, Mejeriet, Svartklubben etc.). Tyngdpunkten ligger på partyhiphop, ikoniska RnB-juveler och internetmusik i bästa Soulection-stil.
https://soundcloud.com/michin

VAD: Kiloton
NÄR: Lördag 19 december, kl 23:00-03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i Kyrkan: Kornél Kovács (Studio Barnhus), Per Hammar, Kajsa Lindström
DJs i Baren: K Delly, Michin
AUDIOVISUALS: Transfett VJ’s
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 80 kr innan midnatt, sedan 120 kr.
ÅLDER: 20 år. 18 år med förköpsbiljett.