151126 : Kick-Start - Hanutten, Kiss Me Stupid, Junk River, High Coast

KICK-START presenterar de bästa lokala livebanden på Babels fantastiska scen.

HanuttenHANUTTEN
Bakom Hanutten står mångkonstnären Hannah Harvigsson som skapar en sprängdfylld atmosfär av känslor och färg. Skapandet handlar framförallt om att säga något viktigt och riktigt som känns – att kunna tala från hjärtat rakt ut. Ett personligt samtal där lyssnaren sitter som på nålar. Skört, personligt och autentiskt.Det som också definierar Hanutten är blandningen av verklighet och fantasi. Allvaret bakom texter med eftertanke som samtidigt möter lekfullhet och dynamik.

Under sommaren 2013 vann Hanutten tävlingen Battle of Bands och juryn gav motiveringen: ”Hanutten sprängde oss med dynamik och total konsertkänsla, med potentiella hitlåtar, vill och kommer vi att få se mer.” Senast deltog Hanutten i Riksfinalen, Imagine Sweden 2015, i Kristianstad och var en av sju prisdeltagare under galakvällen. Förutom en hel del spelningar runt om i landet i somras med band håller även Hanutten på att planera sin första skiva som ska genomsyra begreppet psykisk ohälsa och tabun om att prata om hur vi känner inuti. Att normalisera och att prata mera är det största vapnet vi har – kunskap och svar. Det handlar inte bara om att personen som är drabbad ska hantera det som känns utan att alla runt omkring måste vilja lära sig om hur de kan bemöta och förstå. Välkommen in i fantasilandet!
https://www.facebook.com/Hanutten/

Kiss Me Stupid KISS ME STUPID
Kiss Me Stupid! är Malmös nya indiepop band. Musiken de spelar är enkel men medryckande och fastnar gärna på skallen. Det är texter med hög igenkänningsfaktor och musik som får en att känna. Bandet består av Nellie Olsson, Sofia Sparr, Sebastian Boqvist Bäckman och Jesper Lidtjärn. De har spelat ihop i snart ett år men har redan hunnit spela på b.la Moriska Paviljongen, Kao’s, Far i Hatten och Malmöfestivalen. I våras släppte de sin första singel Money Trouble som går att finna på Spotify och Soundcloud.
https://www.facebook.com/Kiss-Me-Stupid-541719045847422/

High RoadHIGH COAST
High Coast skapar nytänkande och gränslös indiefolk, med låtar som frontman Daniel Walke själv beskriver som ”korta scener ur någons liv, som ett utklipp från en dagbok”. Musiken för tankarna till band som t. ex. Fleet Foxes, Okkervil River och Iron & Wine, men samtidigt hörs någonting alldeles eget, nytt och fräscht. Med spännande arrangemang och ett mångfacetterat sound gästar kvartetten nu återigen Babel och Kick Start, och bjuder på låtar från en kommande fullängdare som planeras att spelas in under 2016.
www.facebook.com/highcoastofficial
highcoast.bandcamp.com

Junk RiverJUNK RIVER
Junk River är skräpig och svängig musik från hjärtat på trummor, kontrabas, gitarr, dragspel och sång. Låtarna handlar om att byta namn och att glömmas bort, om att känna hjärtat slå och om att älska sina vänner, om att försöka vandra queera vägar. Bandet har precis släppt sin första självbetitlade skiva och kassett på skivbolaget Crush & Create.
http://www.facebook.com/junkrivermalmo
http://junkriver.bandcamp.com/

Kick-Start är ett samarbete med Studiefrämjandet och sponsras av TT Original Lager och Svenska Turistföreningen Malmö City.

SFR & STF

VAD: KICK-START
NÄR: Torsdag 26 november, 19:00, på scen kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ÅLDER: 13 år.
WWW: facebook.com/kickstartmalmo