151112 : Kick-Start - Drawing Maps, Echo Ladies, Care, Pretentious Moi

KICK-START presenterar de bästa lokala livebanden på Babels fantastiska scen.

Drawing MapsDRAWING MAPS
Med sina drömska ljudlandskap, vemodiga melodier och en röst som för tankarna till Nico, har Drawing Maps beskrivits som ”en ny stjärna på Malmöhimlen” (Rickard Daun). Julia Heberling, gitarristen och sångaren bakom artistnamnet, framträder live tillsammans med Charlotta Perers (Big Fox), Marcus Sjöland (bakers at dawn) och Mikael Ohlsson. På Kick-start blir det premiär för denna nya sättning, som kommer att bjuda på en blandning av reverbstöpta gitarrslingor, dova syntstråkar, mullrande pukor och texter som spänner över det politiska såväl som det privata.
https://www.youtube.com/watch?v=by9Kbl5g3eU

CareCARE
CARE är ett band från Malmö. Med utgångspunkt i ett labyrintiskt mellanläge av punk, postrock, post-hardcore, och noiserock har de utvecklat en ljudbild som lätt undandrar sig alltför fasta bestämningar. Kanske kan man säga att deras musik, i likhet med beskrivningen av den, lätt slår knut på sig själv och att det är hela poängen.
https://www.facebook.com/carecarecarecarecarecarecare

Echo LadiesECHO LADIES
Echo Ladies är en malmöbaserad trio som spelar minimalistisk drömpop. Deras sound har beskrivits av andra som en blandning mellan Jesus and the Mary Chain, New Order och Slowdive. Med effektdränkta gitarrer, popiga synthslingor och samplade trummor förmedlar de en längtan framåt såväl som bakåt.
https://www.facebook.com/echoladieshttp/

Pretentious MoiPRETENTIOUS MOI
Pretentious Moi är ett band från Malmö som spelar britpop med inslag av postpunk, eller kanske tvärtom. Med förvirrad attityd tar de med publiken på en resa genom catchy synthslingor, skitiga strängar och tunga discobeats. Bandet bildades så sent som i början av 2015, men har redan hunnit med flera spelningar. Inom kort släpper de sin första EP ”Why so Serious?”
http://pretentiousmoi.se/
https://soundcloud.com/pretentious-moi-1

Kick-Start är ett samarbete med Studiefrämjandet och sponsras av TT Original Lager och Svenska Turistföreningen Malmö City.

SFR & STF

VAD: KICK-START
NÄR: Torsdag 12 november, 19:00, på scen kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ÅLDER: 13 år.
WWW: facebook.com/kickstartmalmo