151008 : Kick-Start - Caballo con leche, Maja Johansson, Grammond, Wittsell 3 - SÄSONGSPREMIÄR

KICK-START presenterar de bästa lokala livebanden på Babels fantastiska scen.

CaballoCABALLO CON LECHE
Caballo con leche är det hyperaktiva resultatet av älskog mellan Kal P. Dal och Bob hunds senila farmor, med spelningar som exploderar av energi och spelglädje. Efter två fantastiska spelningar på Beer Ditch och Popegoja ser vi fram emot att släppa lös dem på Babel.
facebook.com/caballoconleche
soundcloud.com/caballoconleche

Maja JohanssonMAJA JOHANSSON
Med ett drömskt svävande- men ändå precist gitarrspel tonsätter Maja Johansson sina vemodiga historier till den mest vackra konst. Hennes självklara röst och tonerna från elgitarren smyger sig fram likt en minimalistisk dans med största möjliga nerv, för att då och då explodera i frigörelse!
Foto: André Larsson
maja-johansson.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/watch?v=VyVNa6S_3Wo

GrammondGRAMMOND
Malmöbandet Grammond spelar indiepop med framträdande 80-tals synthar där det elektroniska soundet blandas med det analoga. Det är melankoliskt utan att bli deppigt, med stora reverb på sången och gitarrerna. Musiken har blivit beskriven som en synthigare variant av band som Interpol och Editors. Med sin debut-EP ”Grand” och nyligen släppta singel ”Places” i bagaget blir spelningen på Babel den första i Grammonds historia.
facebook.com/grammond
soundcloud.com/grammond

Witsell 3WITTSELL 3
Wittsell 3 sägs vara bandet med den nya bluesen och har under sina aktiva år blivit associerade med att leverera råa, riviga & ärliga framträdande. Trots musikens tyngd lyckas de med ett sensuellt gung få folket att svänga på höfterna mer än en gång under en kväll. Musikens kärna ligger någonstans i root-bluesen men innehåller spår av såväl funk som reggae och rock.
facebook.com/wittsell3
soundcloud.com/wittsell3

Kick-Start är ett samarbete med Studiefrämjandet och sponsras av TT Original Lager.

Studiefrämjandet - Logo

 

VAD: KICK-START
NÄR: Torsdag 8 oktober, 19:00, på scen kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 70 kr , 50 kr för studenter och medlemmar.
ÅLDER: 13 år.
WWW: facebook.com/kickstartmalmo