150226 : Kick-Start - Solen (SE), Toi let (SE), Care (SE), Multiface (SE)

KICK-START presenterar de bästa lokala livebanden och hyllade Solen på Babels fantastiska scen.

SolenSOLEN (SE)
Solen har genom sin karakteristiska vemodspop samt explosiva och fängslande scennärvaro gjort sig kända som Sveriges bästa osignade band. Numera Sveriges bästa signade band sedan Solen i december 2013 gick ihop med Playground Music för att påbörja arbetet inför nya albumet. ”Till Dom Som Bryr Sig” spelades in i början av 2014 tillsammans med producenten Stefan Brändström i Stockholm.

Med sitt renodlade och distinkta sound, som för tankarna till 90-talets grunge och en nutida vemodspop, ger Solen inte bara ljus, den värmer lika så.

toi letTOI LET (SE)
Bandet bildades 2013 i Malmö och består av Markus Johansson, Niklas Wennerstrand och Marcus Norberg. Samtliga medlemmar härstammar från Sandviken – en stad som aldrig slutar att inspirera. Musiken beskriver de själva som “surf-grunge”.

Det enklaste sättet att beskriva Toi lets filosofi är “hoppa över monster-avsnitten och gå direkt på konspirationen” och deras ledord är “okritiskt tänkande”. Hösten 2013 släpptes deras singel “two fathers” och i våras släpptes äntligen EPn “Lord of The Ring” som fått idel god kritik.

CareCARE
Care är ett nytt band från Malmö. Med skeva gitarrer och en dragning åt det experimentella har de utvecklat något som lätt undandrar sig allt för fasta bestämningar. Är det punk, post-punk eller post-hardcore? Alternativrock eller noiserock? Svaret: allt och inget på samma gång.
http://carecare.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/carecarecarecarecarecarecare

MultifaceMULTIFACE
När någon vill göra pop, som har lyssnat för mycket på Tim Hecker och Actress, och står med  fötterna i postrock och shoegaze träsket, då kan man ju tänka sig att det blir sån här musik. Stora mörka syntar tar stor plats, stora trummor gör det inte mindre. Sången tar möjligtvis ner musiken på jorden en aning.
https://soundcloud.com/multiface-1

Kick-Start är ett samarbete med Studiefrämjandet och sponsras av TT Original Lager.

Studiefrämjandet - Logo

 


VAD:
KICK-START
NÄR: Torsdag 26 Februari, 19:00, på scen kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ÅLDER: 13 år
ENTRÉ: 80 kr, 60 kr för studenter och Kick-Starts medlemmar
WWW: facebook.com/kickstartmalmo