201027 : Doc Lounge - Softie (KEN, 2020)

En varm och hoppingivande dokumentär om idealism, demokrati och kämparglöd!

SOFTIE // KENYA // 2020
Fotojournalisten och aktivisten Bonafice “Softie” Mwangi har länge kämpat mot orättvisor i sitt hemland Kenya. Med en obotlig optimism tar han sig an de svåraste utmaningarna och protesterar mot landets orättvisor och orättfärdigade våld med storslagna aktioner. Men när han tar steget vidare och ställer upp i regionvalet, sätts hans idealistiska slagord på prov. De korrupta dynastierna lägger sig inte utan kamp och slåss gärna smutsigt, vilket inte bara försätter Bonafice i fara, utan även hela hans familj.

Regissören Sam Soko fångar med träffsäker blick komplexiteten i att balansera kärleken till sitt land med familjens behov. Resultatet blir en rörande dokumentär som delvis sträcker sig bortom politiken och speglar vad som sporrar en aktivist till att aldrig ge upp hoppet om att kunna förändra sitt hemland.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 27 oktober, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det.

Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap och hjälp oss att undvika all form av trängsel.

Är ni sjuka eller uppvisar minsta sjukdomssymptom – STANNA HEMMA


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.