201013 : Doc Lounge - For Somebody Else (SE/US, 2020)

Doc Lounge bjuder denna kväll in till en unik förhandsvisning av svenske regissören Sven Blumes senaste dokumentär ‘For Somebody Else’!

FOR SOMEBODY ELSE // SE, US // 2020
Regissören Sven Blume följer Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn. Vi får möta dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna. Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka.

Vi hamnar mitt i ett intensivt familjeliv, omfattande hormonbehandlingar och en växande oro från de tilltänkta föräldrarna. Här finns ett bindande kontrakt med regleringar kring surrogatmammans levnadsvillkor under graviditeten. Här finns även det oskrivna kontraktet med förväntningar och förhoppningar. Hur är det att bära någon annans oro, går det att känna lycka för någon annan och vem är en surrogatmamma efter att barnet är fött?

Delstaten Kalifornien i USA är en av få platser i världen där kommersiellt surrogatmödraskap är lagligt och helt oreglerat. Amerikanska surrogatmödrar utgör en central del av den globala fertilitetsindustrin. Tusentals personer från världens alla hörn använder sig årligen av surrogatmödrar i USA för att föda sina barn, så även svenskar. For Somebody Else ger ett personligt perspektiv i en högst politisk fråga, och en unik inblick i vad det innebär att föda någon annans barn.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 13 oktober, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det.

Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap och hjälp oss att undvika all form av trängsel.

Är ni sjuka eller uppvisar minsta sjukdomssymptom – STANNA HEMMA


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.