200929 : Doc Lounge - Aswang (PHL, 2019)

I skuggan av Duterte-kriget mot droger på Filippinerna får vi följa liten pojke som är född i ett vidrigt system och en man som försöker bekämpa det.

ASWANG // FILIPINERNA // 2019
När Rodrigo Duterte valdes till president i Filippinerna 2016 kallades han för Sydostasiens Donald Trump. En kontroversiell populist och auktoritär ledare som gick till val på hårdare tag mot brottslighet, men vars politik istället har lett till legaliserade mord och kidnappningar av landets mest utsatta. Under två år har över 20 000 fattiga drogmissbrukare och misstänkta langare mördats medan få av drogindustrins rika ledarfigurer tagit skada.

Alyx Ayn Arumpacs dokumentär tar oss bortom de politiska slagorden och djupt ner i konsekvenserna av Dutertes allt mer fascistoida metod.

På de mörka bakgatorna i Manilla härjar Dutertes dödspatruller. En inofficiell specialstyrka inkallad i kriget mot droger, som gjort missbrukare och langare fredlösa.På gatorna och utmed floden möter vi Jomari, den lilla pojken som fötts in i ett dödligt system, och Brother Jun, mannen som kämpar för att förstöra det.

Gäster till visningen annonseras inom kort!

Förfilm: Så inget händer dig av Lisa Rydberg och Lars Henrik Andersson – Dokumentär kortfilm/Sverige/10 min
Många har fått lära sig att alltid vara artiga och trevliga. Ibland kan det vara svårt att veta när man kanske inte ska vara det. En okänd man visar Lisa vägen till busstationen en mörk natt. När hon efter en stund vill gå själv får hon inte det. Det här är en historia om att fatta fel beslut, om rädsla och om vårt samhälle.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 29 september, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det.

Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap och hjälp oss att undvika all form av trängsel.

Är ni sjuka eller uppvisar minsta sjukdomssymptom – STANNA HEMMA


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.