200915 : Doc Lounge - Lessons of Love (POL, 2019)

Ett frigörande porträtt av 69-åriga Jola som återupptäcker sig själv och sitt liv.

LESSONS OF LOVE // POLEN // 2019
Fritänkande Jola flyr sin våldsamma man i Italien och mitt under en danslektion i Polen hittar hon en ny, varm famn. Kan Jola släppa sitt gamla liv och omfamna kärleken på nytt?

Malgorzata Goliszewska och Kasia Matejas debutfilm, i samarbete med HBO Europe, fick strålande världspremiär på filmfestivalen IDFA 2019. Filmen är ett ärligt och nära porträtt av en polsk kvinna som bygger upp ett nytt liv i sin gamla hemstad efter att ha separerat från sin våldsamma man efter 45 år.

Jola firar livet! Hon tar sånglektioner, sjunger om kärlek, lagar sitt trasiga tak och lär sig dansa. Men konservativa krafter omger henne och rättfärdigar hennes våldsamma mans beteende. De är ju fortfarande gifta, borde hon återvända?

En berättelse om separation, kärlek, familj och att bryta normer

Förfilm: “Vi två” – Love-Erik Hjertberg/Kortdokumentär/10 min/Svenskt tal
Denna intima kortdokumentär är fylld av känslor som gör en glad och matt på samma gång. I en lägenhet hanteras både förälskelser som brustna hjärtan och påminner oss om vardagen som pågår utanför. Samtidigt som tittaren får ta del av en kärleksfull porträttering av ett vuxet syskonskap vi sällan ser. Vinnare av Doc Lounges pris för bästa dokumentär, som delas ut av Doc Lounge Göteborg samt Folkets Bios Distributions-pris på Frame Filmfestival 2019.

DJ: Mademoiselle Carousel

Vad säger ni, ska vi inte ta och lyxa till det med lite finkläder och cocktails denna tisdag!? Jola hade gillat det!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 15 september, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det.

Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap och hjälp oss att undvika all form av trängsel.

Är ni sjuka eller uppvisar minsta sjukdomssymptom – STANNA HEMMA


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.