200324 : Doc Lounge pres. Jozi Gold

Tisdagen 24 mars presenterar Doc Lounge Malmö filmen Jozi Gold.

En miljömässig skräckfilm om guldgruvorna i Johannesburg och ett porträtt av en orädd miljöaktivist i stilettklackar som slåss för att den mäktiga gruvindustri ska ta sitt ansvar

JOZI GOLD –Vollenhoven & Gertten / RSA, SE, NO / 2019 / 74 min
Gruvorna i Johannesburg, eller Jozi som staden kallas, har producerat en tredjedel av allt guld som utvunnits i mänsklig historia. Nu faller gruvorna och staden konfronteras av en miljömässig mardröm: enorma mängder av radioaktivt avfall förorenar luften och förvandlar vattnet till rent gift.

Miljöaktivisten och mormonen Mariette Liefferinks räds inget, eller ingen, i sin strävan för att avslöja sanningen om Jozis gruvavfall. I Jozi Gold får vi följa Mariettes väg till att bli en av de 100 mest inflytelserika i gruvvärlden, i kampen och med uppdraget att tvinga den mäktiga gruvindustrin att ta sitt rättmätiga ansvar!

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=zksga5Zfsmk

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 24 mars, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÉ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.