200204 : Doc Lounge pres. The Cave

Tisdagen 4 februari presenterar Doc Lounge Malmö filmen The Cave.

I ett krigsdrabbat Syrien, mitt under flygattacker och bombningar kämpar ett dedikerat team kvinnliga läkare på ett underjordiskt sjukhus – The Cave. Feras Fayyad är en hyllad regissör som nu är tillbaka med ännu en gripande film. The Cave är en otroligt stark berättelse från krigets Syrien. The Cave är nominerad till en Oscar för bästa dokumentär.

THE CAVE – Feras Fayyad / DK / 107 min
Den syriska regissören Feras Fayyad tar oss till ett postapokalyptiskt landskap, ett nätverk av hemliga tunnlar under staden Ghouta där överlevande sökt skydd. Under jorden utför Dr. Amani Ballour och hennes kollegor ett jobb som inte är till för kvinnor i den patriarkala värld de befinner sig i. I kampen mot sexism, dagliga bombräder, resursbrist och hot om attacker med kemiska vapen är det här ett fantastiskt porträtt av mod, motståndskraft och solidaritet.

Visningen av The Cave sker i samarbete med Aktarr, en av Sveriges största nyhetsplattformar, på arabiska. Visningen av The Cave kommer att följas av en diskussion modererad av Aktarr.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

TRAILER: https://youtu.be/TaZkwBWuN2A

VAD: Doc Lounge pres. The Cave
NÄR: Tisdag 4 februari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.