200121 : Doc Lounge pres. RUDEBOY - The Story Of Trojan Records

Tisdagen 21 januari startar vi vårens upplaga av Doc Lounge Malmö med filmen RUDEBOY: The Story Of Trojan Records.

Reggae, ska, skinheads och det legendariska skivbolaget Trojan Records. Det här är en skildring av 60-talets England och en berättelse om musikens potential att förändra världen!

RUDEBOY – The Story Of Trojan Records – Nicolas Jack Davies / UK / 2018 / 86 min
Genom det ikoniska skivbolaget Trojan Records utforskas kraften i musik och dess potential att bryta ner kulturella barriärer, förändra liv och visa vägen mot ett modernt och multikulturellt samhälle. Genom arkivfilmer och nya intervjuer hamnar vi mitt i en kulturrevolution. Se den jamaikanska ungdomskulturen blomma ut och ett nytt sound skapas – reggae.

DJs: Reggae Scorcher
Reggae Scorcher är klubben som i 15 år spelat det allra bästa från Jamaicas gyllene musik ålder 1965-1969 på alla lokaler du kan tänka dig i Malmö från Panora och Brogatan till Moriskan och Grand samt weekenders runtom i Europa. Alltid på 7″ och alltid originalpress. Denna kväll sorterar de ut sina bästa Trojan skivor för att sätta den rätta stämningen innan filmen.

TRAILER: https://youtu.be/gEQdklk3LvE

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge pres. RUDEBOY – The Story Of Trojan Records
NÄR: Tisdag 21 januari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.