191126 : Doc Lounge pres. Butterfly (ITA, 2018)

Välkomna till en kväll fylld av både hopp och krossade drömmar och inte minst sökandet efter sig själv. Butterfly är en berättelse om att nå sina drömmar, satsa hårt och vinna mot alla odds. Men mitt i alla drömmar, mål och framgångar finns en önskan vara som alla andra och leva ett helt vanligt liv.

BUTTERFLY
Cassigoli & Kauffman / Italien / 2018 / 80 min
När Irma Testa blev Italiens första kvinnliga boxare som kvalificerade sig för OS, blev italiensk media eld och lågor. Hennes historia var helt enkelt för bra för att vara sann: en snygg 18-årig tjej från en av Neapels mest våldsamma stadsdelar, kontrollerad av Camorran, gick emot alla odds och skapade historia.

Butterfly är ett intimt porträtt av en ung, talagfull boxare som vill satsa på att bli bäst i världen, men som samtidigt längtar efter att leva ett vanligt liv som andra 18-årigar. Vi får möta Irma och hennes tränare och nära vän, 78-åriga Lucio, i sökandet efter vem hon är, om inte boxningen är hela hennes liv.

Hur hanterar man ett nederlag om en hel nations hopp vilar på ens axlar och hur skapar man sig en ny identitet om ens talang inte är det enda en vill leva för?

Trailer: https://youtu.be/N7x1jTK97Rc

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge pres. Butterfly (ITA, 2018)
NÄR: Tisdag 26 november, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.