191105 : Doc Lounge pres. SAKAWA (BE, 2018)

En kväll med två filmer om hur internet är närvarande men ändå som en parallell värld. En värld och en plats där vi ibland har svårt att veta vad som är sanning och där ett skämt snabbt kan leda till livsfara.

SAKAWA
Ben Asamoha / Belgium / 2018 / 81 min
Varje dag landar skräppostmeddelanden i mejlkorgen från främlingar, men vilka är dessa människor som försöker att lura oss? I SAKAWA möter vi ungdomar från Ghana som använder sig av bedrägeri på internet med hjälp av svart magi.

Med utslitna gamla laptops samlas dessa unga bedragare för att lura och förföra män. Vad som i västvärlden anses vara bedrägeri ses bland bedragarna som ett sätt att utnyttja tillgängliga resurser.

SAKAWA trailer: https://youtu.be/UGG-c-YP26M

KVÄLLENS FÖRFILM: Swatted
Chandoutis / Frankrike / 2018 / 21 min
Filmstart: 19.30
Internettroll gör en sport av att få onlinegamers “swatted” – vår tids busringning. Allt i hopp om att få se tungt beväpnade SWAT-team storma en oskyldig gamers hem. Något som streamas live så att alla kan vara med på skämtet.

Swatted är en filmisk utforskning av fenomenet baserat på 911 samtal från gärningsmän, streams och vittnesmål om hur det är att bli swatted. Animationer väver samman verkligheten med spelets värld och utforskar gränslandet där de båda världarna överlappar. Filmen väcker frågan om vilken som är den mest skrämmande tanken: att trollen som gömmer sig bakom datorskärmar och telefoner inte helt förstår hur allvarligt deras spel är, eller att de faktiskt är mycket medvetna om det.

Swatted trailer: https://vimeo.com/304230691

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge pres. SAKAWA (BE, 2018)
NÄR: Tisdag 5 november, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.