190326 : Doc Lounge - What Walaa Wants (CAN/DK, 2018)

What Walaa Wants är en exklusiv skildring av en ung kvinnas kamp för att nå sina drömmar – inifrån den palestinska polisskolan.

nullWHAT WALAA WANTS – CHRISTY GARLAND
2018 / KANADA, DANMARK / 89 min
Uppvuxen i ett flyktingläger på västbanken, och med en mamma som sitter i fängelse, drömmer Waala om att bli polis. Att få bära uniform, slippa undan giftemål och att få tjäna egna pengar är något hon längtar efter. Trots hennes familjs starka motvilja, ansöker Walaa och kommer in. Men hennes rebelliska uppförande och den komplicerade relationen till sin mamma är en utmaning, liksom att bo i ett flyktingläger.

Vi får följa Walaa i ett intimt porträtt från det att hon är 15 år tills hon fyller 21. Det är en spännande resa där Walaa navigerar förbi och över livets olika hinder, lär sig vilka regler man kan bryta och vilka man borde följa, och framförallt hennes kamp för att motbevisa sin omgivning och världen i stort.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge – What Walaa Wants (CAN/DK, 2018)
NÄR: Tisdag 26 mars, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr.
GULDKORT: 400 kr – ett Guldkort ger dig fri entre och köföreträde till samtliga ordinarie visningar. Vid visningar där förköpet sålt slut finns det plats för Guldkortsinnehavare.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.