190319 : Doc Lounge – Exit (NOR, 2018)

Vad är väckarklockan som kan göra att våldsamma extremister förändras?

nullEXIT – KAREN WINTHER
2018 / NORGE / 82 min
Regissören är en före detta nazist som fortfarande kämpar för att försonas med sitt förflutna. I intima möten och samtal med andra tidigare våldsamma extremister från Tyskland, Frankrike, Danmark och USA får vi en inblick i de våldsamma miljöer vissa människor lever i, men också vad som kan vara vändpunkten.

I EXIT får vi möta ex-nazister, en före detta jihadist och en person som levt i den våldsamma extrem-vänstern, och det är en närgången berättelse om vad är det som gjort att dessa våldsbejakande personer valt att lämna hatet och våldet bakom sig.

Karen Winthers film är delvis ett sätt för henne att göra upp med sin egen historia historia, och förstå mekanismerna bakom de val dessa personer gör. Det också en berättelse om hur man kan komma tvingas leva livet dag för dag och helt enkelt bara försöker överleva. Hur går man vidare efter att man upptäckt och förstått att allt man någonsin trott på är fel?

Vi får följa Karen när hon möter andra före detta extremister och höra deras berättelser om att lämna. Historier från vitt skilda i det politiska spektrat, men mer fler beröringspunkter än vad de kanske själv vågade erkänna under sina aktiva år.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Vining av filmen EXIT
NÄR: Tisdag 19 mars, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr.
GULDKORT: 400 kr – ett Guldkort ger dig fri entre och köföreträde till samtliga ordinarie visningar. Vid visningar där förköpet sålt slut finns det plats för Guldkortsinnehavare.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.