190312 : Doc Lounge – The Heat - a Kitchen (R)evolution (CAN, 2018)

Stjärnkockar har egna tv-program, frontar glassiga tidningsomslag och hyllas som rockstjärnor världen över. Men har du tänkt på – att alla är män?

THE HEAT – A KITCHEN (R)EVOLUTION – MAYA GALLUS
2018 / CANADA / 75 min

The Heat – A Kitchen (R)evolution är en film om just hetta. Den som kan uppstå när kvinnliga kockar berättar om sina erfarenheter av yrket och om de makthierarkier och orättvisor som ofta förekommer i restaurangkök. Ikväll följer vi med in till kastrullerna, stekpannorna och de snabba ordväxlingarna och inspireras av förändringen av strukturer som sker!

“There is no time if you are slammed on a friday night to say i’m sorry if I called you a fucking whore” – The Heat

I Maya Gallus dokumentär The Heat – a Kitchen (R)evolution reser vi runt i världen och möter sju kvinnliga kockar i jakten på förändring. Filmen speglar ett djupt rotat problem och vi hör berättelser om trakasserier och förödmjukelser. Att modifiera ett helt system är svårt men i takt med att fler kvinnor tar plats på höga positioner i branschen börjar saker hända.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Visning av The Heat – a Kitchen (R)evolution
NÄR: Tisdag 12 mars, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr, student/pensionär 70 kr.
GULDKORT: 400 kr – ett Guldkort ger dig fri entre och köföreträde till samtliga ordinarie visningar. Vid visningar där förköpet sålt slut finns det plats för Guldkortsinnehavare.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.