190219 : Doc Lounge – Survivors (SL/USA, 2018)

En unik berättelse från Sierra Leone mitt under Ebola-epidemins utbrott. I Survivors får vi möta de personer som riskerade sin egna liv för att rädda andras när Ebolan härjar som värst i Sierra Leone. I nära porträtt får vi möta de personer som gjorde allt när sjukdomen spred sig i över stora delar av landet.

nullSURVIVORS – ANNA FITCH, LANSANA MANSARAY, ARTHUR PRATT & BANKER WHITE
2018 / SIERRA LEONE + USA / 87 min
Filmaren har följt de personer som jobbat med epidemin på olika vis i deras dagliga liv, och filmer skildrar inte bara hur epidemin sliter sönder familjer och ödelägger samhällen, den visar också hur infratrukturen brister och djupa missförstånd mellan hjälporganistationer och de människor och samhällen de är där för att hjälpa. Filmen berättar också om olösta politiska konflikter och spänningar som finns kvar efter detinbördeskring som länge plågat landet.

Tack vare unik material fångat av filmare från Sierra Leone blir berättelsen ärlig och hjärtlig, men även en mer komplex skildring av landet och folket som upplevde denna svår epidemi som ruinerar familjer och samhällen. Det blir tydligt att överlevande hamnar i en djup konflikt med vad det innebär att vara från Sierra Leone när man hamnar i ett så otroligt kritiskt läge som detta.

Mer info om filmen: https://www.survivorsfilm.com

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 19 februari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr eller Doc Lounge Guldkort (gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 70 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.