190205 : Doc Lounge - Minding the Gap (USA, 2018)

Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi får möta tre unga män från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom. 

nullMINDING THE GAP – BING LIU
2018 / USA / 93 min
Filmskaparen Bing Liu återvänder till sin hemstad Rust Belt och söker svar på varför han och hans vänner flydde sin hem, till skaten, när de var yngre.

Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska blir pappa och 17-årig Keire när han får sitt första jobb – allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna staden. Det blir en nära skildring av Zacks kaotiska förhållande med sin flickvän och Keires inre kamp med rasidentitet och den komplicerade relationen till hans avlidne far.

Filmen utforskar avståndet mellan fäder och söner, balansgången mellan vad som uppfattas som bestraffning eller våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.

Innan kvällens film kommer vi dessutom få njuta av livemusik från Astrid Melén Perception. Dessutom blir det förfilm – DORKZONE! En kortfilm som presenteras av Bryggeriet.

→ L I V E : ASTRID MELÉN PERCEPTION
Astrid Melén Perception är ett soloprojekt med musik skapad av pianisten, vokalisten och låtskrivaren Astrid Melén. Soul, indiepop och jazz i ett potpurri – hälften elektroniskt, hälften akustiskt. Det är färgstarka och moderna kompositioner framförda på vokalpedaler, piano, synthar och drumpads blandat om vartannat. Med sig på scen den här gången har hon Martin Liljeroth på elektroakustiskt slagverk och Albin Andersson på elbas. Tillsammans framför de innehållsrika melodier med målande texter – i det här projektet lämnas ingen lyssnare oberörd.

Mer info om filmen: https://www.mindingthegapfilm.com

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 5 februari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 90 kr eller Doc Lounge Guldkort (gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 70 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.