181204 : Doc Lounge - Ethiopiques - Revolt of the Soul (PL/DE/UK, 2017) - SÄSONGSAVSLUTNING

En historia om de bortglömda etiopiska musikerna som lade grunden för den moderna popmusiken och inspirerade den fria jazzen. Vi får följa Francis Falcetos upptäcktsresa och djupdykning i en nästan bortglömde värld och genre.

ETHIOPIQUES – REVOLT OF THE SOUL – Maciek Bochniak / 2017 / Poland, Germany, UK / 70 mins
Följ med på en spännande resa in i en nästan bortglömd värld.

Ethiopiques – Revolt of the Soul är historien om den etiopiska musiken, berättad dels utifrån Francis Falcetos perspektiv, men även såklart de Etiopiska musikernas. Det är en skildring av Falcetos resa in i den, för honom då oupptäckta, världen av etiopisk musik och utforskandet av en av världsmusikens milstolpar.

Filmen är framförallt en historia om denna unika musikgenre, som har haft ett betydande inflytande på fri jazz och popmusik under det sena 1900-talet. Den berättar om är en förlorad och bortglömd generation av musiker, som drevs på flykt när kejsar Haile Selassies störtades och och den kommunistiska Derg juntan tog makten. Av dessa musiker lever många idag i fattigdom i exil och maktskiftet i Etiopien betydde såklart en enorm förändring politiskt såväl som socialt och resulterade i ett nästan obefintligt kulturliv.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 4 december, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.