181016 : Doc Lounge - The Devil We Know (USA, 2018)

Vi fortsätter hösten med en skildring av vår samtid, lite för att vi ska kunna skapa oss en bild av hur vi vill ha vår framtid.

THE DEVIL WE KNOW – Stephanie Soechtig / 2018 / USA / 88 minutes
1945 introducerade det Amerikanska företaget DuPont Teflon och förändrade då miljontals amerikanska hushåll. Idag, 70 år senare, hittar man en icke biologiskt nedbrytningsbar kemikalie, som används vid skapandet av dessa produkter, i blodet på 99 procent av alla amerikaner.

The Devil We Know har beskrivit som en utav de mest genuint läskiga filmerna under årets Sundance. Filmen skildrar av en av de största miljöskandalerna av vår tid, och hur medborgare i West Virginia tar strid mot en utav de allra mäktigaste industrierna efter att de upptäckt att de medvetet har dumpat giftiga kemikalier i dricksvatten. Kemikalier som man nu kan hitta i blodet hos 99.7 procent av den Amerikanska befolkningen.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 16 oktober, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.