181002 : Doc Lounge - Generation Wealth (USA, 2018) - SÄSONGSPREMIÄR

Äntligen säsongspremiär! Först ut är Generation Wealth, en film av Laureen Greenfield, skaparen av bland annat The Queen of Versailles. Generation Wealth fortsätter på liknande tema, den skildrar en materialistiskt och image-besatt kultur, och ett samhälle som till mångt och mycket bygger på strävan efter rikedom och välstånd, men på bekostnad av vad?

“A Blistering Takedown of Greedy Kardashian Culture”

GENERATION WEALTH – Laureen Greenfield / 2018 / USA / 108 min
Generation Wealth är en inblick i den skruvade värld vi lever i idag. Där drömmen om lycka och framgång tagit sig an allt mer extrema attribut. Laureen Greenfield skildrar i sin film en materialistiskt kultur, besatt av image och yta. Ett samhälle som till mångt och mycket bygger på strävan efter rikedom och välstånd, men på bekostnad av vad? Filmen är dels en personlig resa för Greenfield, men även en historisk essä. Tankar om girighet och narcissism väcks och frågor såsom om vi kan fortsätta leva som vi gör, och till vilket pris, är oundvikliga

“An insightful and scathing look at society’s obsession with excess”

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 2 oktober, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.