180821 : Doc Lounge Live - GUDRUN - Konsten att vara människa (SVE, 2018)

Den 21 augusti visar vi den efterlängtade Gudrun – Konsten att vara människa med både regissören Hampus Linder och självaste Gudrun Schyman på plats för samtal som modereras av fantastiska Doc Lounge-favoriten och tidigare projektledaren Alexandra Hvalgren.

Detta blir den första visningen av filmen i Malmö där Gudrun medverkar, så skynda att säkra din biljett!

Som bonus direktsänds hela kvällen ut till biografer, bibliotek och kulturhus i vårt koncept Doc Lounge Live!

GUDRUN – Konsten att vara människa – Hampus Linder / 2018 / SVE / 91 min / Svenska
Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd.

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

GÄSTER – Efter visningen deltar Gudrun Schyman och filmens regissör Hampus Linder i ett samtal med publiken, modererat av Alexandra Hvalgren.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 21 augusti, kl 18:00, filmstart kl 19:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÈ: SLUTSÅLT
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.