180410 : Doc Lounge - Sammy Davis Jr: I've gotta be me (US, 2017)

Säsongsavslutning för Doc Lounge Malmö! Vi firar stort och i samarbete med CinemAfrica Sweden ger vi er “Sammy Davis Jr: I’ve gotta be me”. En hyllning till en av de mest begåvade, och gravt missförstådda, underhållarna genom tiderna.

SAMMY DAVIS JR.: I´VE GOTTA BE ME – Sam Pollard / 2017 / USA / 100 min / English
Sammy Davis Jr hör till en av de mest begåvade underhållarna genom tiderna. Hans karriär präglas av succé på de stora scenerna, samtidigt som han var en mycket missförstådd person.

I denna dokumentär om hans liv får vi se Sammy Davis Jr – i sin helhet. Vi får höra ett stjärnspäckat register (bl.a. Jerry Lewis, Whoopi Goldberg och Billy Crystal) hylla denna legendariska och mångfasetterade man. Från barnartist till aktivist och en internationell sensation, en superstjärna som inspirerade artister som Michael Jackson och Frank Sinatra. Han var också en stilmedveten ikon som bejakade elegans och trots kritiker – som menade att han sålde ut sig till förmån för ett kändisskap – stod på sig om vem han var och vad han trodde på.

Välkomna för en kväll i musikens tecken som stänger denna härliga vår – TACK!

Trailer:

** World Premiere at TIFF 2017

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 10 april, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.