180313 : Doc Lounge - Over The Limit (POL/TYS/FIN, 2017)

Press. Förväntningar. Drömmar. Vad innebär det att leva under ständig hård press på att din kropp, ditt psyke, hela ditt väsen ska prestera på högsta nivå?

OVER THE LIMIT – Marta Prus / Polen, Tyskland, Finland / 2017 / 73 min
Vad innebär det att leva under ständig hård press på att din kropp, ditt psyke, hela ditt väsen ska prestera på högsta nivå? “Du är inte en människa, du är en atlet!” – i Over the Limit får vi intimt proträtterat följa 20-åriga Rita och vad det innebär att representera Ryssland i OS.

“The Black Swan of sports documentaries” – Variety

Margarita Mamun – Rita – är Rysslands huvudrepresentant i rytmisk gymnastik för OS i Brasilien 2016. Pressen och stoltheten är skruvad till högsta nivå. Följ med oss för livet bakom, all hård träning och den mentala press det innebär. De hårda passen och coacherna till trots så finns det ljusa punkter och värme, här får vi följa hela resan.

** World Premiere at IDFA 2017

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 13 mars, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.