180227 : Doc Lounge - Down The Deep, Dark Web (FRA/ISR, 2016)

Spännande dokumentär om the dark web med maskerade hackers, mörka hörn och drömmar om frihet.

Filmen är en resa genom den dolda sidan av internet och vårt framtida (och nutida) virtuella privatliv. Vi följer den unge journalisten Yulav Orr när han möter hackers, brottsbekämpare och självutnämnda frihetskämpar. En resa som tar oss genom Tel Aviv, Prag och Berlin.

DOWN THE DEEP, DARK WEB – Tzachi Schiff, Duki Dror, Yuval Orr / France, Israel / 2016 / 54 min
Dark web – vad vet vi egentligen om det? Barnpornografi, vapenhandel, drogförsäljning – associationerna är många, men finns det flera sidor? Är det en profetisk inblick i den vridna, dystopiska framtid som väntar oss, eller är det möjligen nyckeln till att rymma den orwellska verklighet vi redan lever i? Detta är den centrala frågan och hjärtat i den här undersökningen av the dark web som tar oss bortom tidigare utforskningar av denna virtuella vilda västern.

“Down the Deep Dark Web’ is a movie every technologist should watch” – TechRepublic

Filmen är en co-produktion mellan Zygote Films (Israel) och Upian (France) med produktionsstöd från IBA Channel One Israel och France Télévisions.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 27 februari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har en nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.