180213 : Doc Lounge - The Night (NO, 2017)

En kväll då Doc Lounge utmanar dokumentärfilmen som format. Filmen ‘The Night’ är delvis animerad och är omnämnd som både poetisk och som en av Norges bäst gjorda filmer någonsin.

THE NIGHT – Steffan Strandberg / Norge / 2017 / 63 min
När regissören Steffan Strandberg var 11 år gammal längtade han intensivt efter sin mammas kärlek. En kärlek som han aldrig fick uppleva, för hans mamma valde istället alkoholen. Steffan och hans 9-årige lillebror, Robert, bodde hos deras mamma i ett rött radhus. Deras mamma spenderade sina dagar på barer och bland andra alkoholiserade människor i stadens parken.

“Strong memories in an expressive documentary” – NRK P3
“One of the best Norwegian films on cinema” – Kinomagasinet

Steffan och Robert visste att de var annorlunda från de andra barnen, men de tog hand om varandra och tillät inte någon att tala illa om sin mamma. Deras hemliga dröm var att flytta till sin pappa och farmor på landet. Där var allt annorlunda. Ingen som bråkar, dricker eller somnar med en flaska i sin hand. Men att flytta till deras pappa var omöjligt.

The Night utmanar dokumentärfilmens format, då filmen är delvis animerad av det Oscarsnominerade teamet bakom Waltz in Bashir.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 13 februari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo


Vi på Babel har en nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.