180116 : Doc Lounge - Happy Winter (ITA, 2017) - SÄSONGSPREMIÄR

Äntligen är det dags för Doc Lounges säsongspremiär och det blir parasoll, entreprenörskap och längtan när de visar Happy Winter!

HAPPY WINTER – Giovanni Totaro / Italien / 2017 / 91 min
Stranden i Mondello, Sicilien, är som ett mikrokosmos av det italienska livet. Det finns några enstaka utländska turister, men överlag är stranden belägrad av italienare som spenderar sina somrar i en av de hundratals badhytterna.

En familj skuldsätter sig för att se rik ut i jämförelse med de andra strandgästerna. Tre kvinnor jobbar hårt på deras solbränna så de kan fortsätta känna sig unga och som sommarens snyggingar. En politiker söker efter sin valp bland hytterna och på samma strand tänker en bartender på ingenting annat än tjäna tillräckligt mycket pengar så han klarar sig genom vintern. Alla ser fram emot ‘ferragosto’, den italienska sommar helgdagen och fortsätter låtsas som om den ekonomiska krisen inte existerar.

Happy Winter och dess kärleksfulla uttryck vinner våra sympati för sicilianarna när de når slutet av sin semestern och önskar varandra “Buon inverno”, eller “Happy Winter”.

Happy Winter hade internationell premiär på IDFA 2017.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 16 januari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo