171212 : Doc Lounge - Alltmedan stjärnorna föds och dör (SVE, 2017) - EXKLUSIV FÖRHANDSVISNING

En film om och med Dag Vag. Med buller och brak välkomnar vi er till årets säsongsfinal och punkfest! I slutet av 70-talet bildas punkbandet Dag Vag som tar Sverige med storm. Vi får följa med från början till slutet och se exklusiva bilder och klipp från en svunnen tid. Kvällen bjuder också på regissörsamtal och besök av bandmedlemmarna!

ALLTMEDAN STJÄRNORNA FÖDS OCH DÖR – Hans-Erik Therus / Sverige / 58 min / 2017
1977 slog punkbandet Dag Vag igenom med buller och brak. Medlemmarna i bandet kategorisera då sin musik som “Transkontinental Rockreggae” medan media och press prisade dem som den nya svenska punken. De fick ett snabbt genomslag och gick hem hos både raggare och punkare. I flera år turnerade de flitigt runt om i Sverige. Sedan dess har 7 album producerat och deras plats i svensk musikhistoria har alltid varit självklar.

Bandets sångare, grundare och frontperson Stig Vig gick bort 2012. I filmen får vi följa med från genomslaget till slutet, bråken och sorgen. Vi får följa med på en resa genom unika bilder från privata arkiv och se möten med kvarvarande medlemmar och vänner.

“Dag Vag var ett betydelsefullt band för mig i slutet på 70- och början av 80-talet. Jag hade inte lyssnat på dom på länge när jag åter hörde låten “Musik”. Det var som en tidsresa och det slog mig att ingen gjort någon film om detta stora band” – Hans-Erik Therus, regissör

Doc Lounge Malmö har den stora äran att arrangera en EXKLUSIV förhandsvisning av filmen som är producerad och gjord för SVT och K-Special. Dokumentären kommer visas på SVT den 22 januari 2018.

SCEN: Vi får besök av filmens regissör Hans-Erik Therus och medlemmarna Tage z Dirty och Zilverzurfaren från Dag Vag. Hur lång tid tog filmen att göra och hur var det att träffa bandet för första gången? Hur känns det att se dokuemntären om sitt eget band? Vi har tusen frågor till våra gäster och vem vet, kanske får vi höra lite historisk punk!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 12 december, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo