171205 : Doc Lounge - Little Yellow Boots (FIN, 2017)

Hur kan vi hjälpa våra barn och barnbarnsbarn, femtio år från nu? En resa om när historia, nutid och framtid vävs samman med perspektiv ifrån hela världens hörn. Kvällen gästas av filmens regissör!

LITTLE YELLOW BOOTS – John Webster/ Finland / 95 min / 2017
Vilken planet för vi vidare till kommande generationer? Vad kan den enskilda människan göra för klimatet? Det här är de centrala frågorna som regissör John Webster ställer sig i filmen till sitt barnbarnsbarn – en tjej vid namn Dorit som kommer att födas år 2060, och vars små gula stövlar kommer att vandra på en annorlunda planet.

“Finländaren John Webster lyckas med mycket i dokumentären Little Yellow Boots, men framför allt är det här en av de vackraste, finstämda och personliga filmer i genren klimatdokumentärer på väldigt länge.”
Sebastian Hansson, Filmtopp

Filmen tar oss med på en känslosam resa från USA, genom det kalla Sibirien till Marshallöarna i Stilla Havet. Historia, nutid och framtid vävs samman till en tankeväckande men hoppfull skildring av klimatet vi lever i och lämnar efter oss.

REGISSÖRBESÖK: Regissören John Webster gästar visningen för ett samtal efter filmen. Vad var den största utmaningen med filmen och har han en lösning gällande klimat och framtiden? Lyssna på svaren och ställ just din fråga!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 5 december, kl 18:00, filmstart kl 19:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo

Little Yellow Boots – Tulevilla rannoilla CC from Millennium Film on Vimeo.