171121 : Doc Lounge - Check it (USA, 2016) + Aura Oyasumi (SE) LIVE

‘Check It’ beskriver en sårbar och aggressiv verklighet för homosexuella och transgender-ungdomar i utkanterna av Washington. Doc Lounge välkomnar er till en kväll då fokuset ligger på både vårt lokala HBTQ-communtiy men också internationellt.

CHECK IT – Dana Flor, Toby Oppenheimer / 2016 / USA / 89 min
Vid första anblicken verkar de osannolika gängmedlemmar. Några av pojkarna har läppstift, andra stilettklackar. Men i sina Louis Vuitton-väskor bär de också knivar och knogjärn. Som sårbar homosexuell och transgender-ungdom har de utsatts för våldsbrott och nu slår de tillbaka.

Check It startades 2009 av en grupp utsatta niondeklassare och idag har varenda en åkt in för överfall, väpnade rån och narkotikahantering. Ledda av ex-fången Mo, får Check It möjligheten att kastas in i en annan värld. De bygger sitt eget klädmärke, medverkar vid modevisningar och arbetar som runway-modeller. Men att bryta cirkeln av fattigdom och våld som de vuxit upp med är en skrämmande uppgift.

Livet för Check It kan vara brutalt, men det är också fullt av hopp och en oföränderlig motståndskraft. I sin kärna undersöker Check It den odödliga vänskap som finns mellan dessa ungdomar – ett obrytbart band som testas varje dag när de kämpar för att stå upp för vem de är i ett samhälle som ständigt försöker bryta ner dem.

Filmen hade världspremiär Tribeca Film Festival 2016 och visats på filmfestivaler i hela världen!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 21 november, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo