170919 : Doc Lounge - Efter Inez (SVE, 2017)

En prisbelönt skildring av föräldraskapslängtan, sorg och kärlek.

EFTER INEZ – Karin Ekberg / Sverige / 2017 / 79 min
Från den hyllade filmen Att Skiljas är nu regissören Karin Ekberg tillbaka med ännu en film som bjuder in oss till en familj under en känslig tid i deras liv.

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

“Jag klev rakt in i ett rum fullt av sårbarhet och kärlek. Det är ett av mina starkaste ögonblick som dokumentärfilmare någonsin”Karin Ekberg, regissör Efter Inez

Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords. Filmen har vunnit årets Tempo Documentary Award och är nominerad till Kristallen och Prix Europa.

“En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger en större förståelse för livets sårbarhet. En film om sorg, men mest av allt kärlek”Tempo dokumentärfilmsfestival 2017
https://www.facebook.com/efterinez
http://efterinez.se

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 19 september, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo