170905 : DOC LOUNGE - SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat - SÄSONGSPREMIÄR - SLUTSÅLT

Vi öppnar portarna till årets höstsäsong med pirr i magen. Det är dags för musik, kärlek, politik, feminism och en av Sveriges mest hyllade artister, Silvana Imam.

För många har Silvana blivit en viktig del i denna tids rörelse av feminism och antirasism. Hon en energikälla, men kanske viktigast, hon är en överlevnadsstrategi. Kom nära och se ett magiskt porträtt av Sveriges största hiphop ikon!

SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat – Olivia Kastebring, Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis / Sverige / 2017
SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat är en dokumentär om rapparen Silvana Imam och om att ta sig utrymmet att bara vara och göra, utan andras ramar. Men tvingas stå upp och ta ställning. Där musiken blir ett redskap och orden vapen. Men också om hur det privata blir politik i ett samhälle som blir allt kallare.

Dokumentären följer Silvanas väg från Stockholms undergroundscen till hon blir en hyllad ikon. Hon vinner flera stora utmärkelser och bildar en nästan mytisk relation med den svenska popartisten Beatrice Eli.Men efter bara ett år i rampljuset rasar allt samman. Silvana kraschar och är trött på konsekvenserna av att bli kategoriserad som en “stark kvinna”. Hon bestämmer sig för att börja visa nya sidor av sig själv “för att det inte finns några superhjältar, bara människor”.

Visningen sker i samarbete med TriArt Film och Mantaray Film – stort och varmt tack till er! Filmen har biopremiär den 15 september.

DJ: K DELLY
Kajsa har älskat all musik som skulle klassas som ’urban’ ända sedan hon var en tweenie som dansade streetdance. Numera är hon en riktigt gullig DJ och klubbarrangör, som bland annat driver klubben FLAKY på Moriskan. Förbered dig på studsiga hyphy-beats, snuskig rap och future beats innan vi drar igång säsongens första film!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 5 september, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: SLUTSÅLT
ENTRÈ: Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö).
WWW: doclounge.se/malmo

Trailer Silvana – väck mig när ni vaknat from MANTARAY FILM on Vimeo.