170411 : Doc Lounge - You are Teddybears (SVE, 2017) - SÄSONGSFINAL

SÄSONGSFINAL och rivig musikfest med Teddybears Sthlm och Kvinnliga situationen!

You are Teddybears är en humoristisk och färgsprakande musikalisk tripp, där vi får lära känna ansiktena bakom de välkända björnmaskerna. Vad finns inuti björnmaskerna? Vad vill dom? Vad tänker dom? Finns de ens? Följ med på en naturupplevelse med Sveriges starkaste och mest rastlösa björnar; Teddybears Stlm. Under kvällen bjuds ni på SÄSONGSFINAL med hyllning till Teaddybears av det riviga och kompromisslösa bandet Kvinnliga Situationen.

YOU ARE TEDDYBEARS – Regi: John Boisen & Björn Fävremark / Producent: Judith Katzeff / Sverige / 63 min
Under 25 år har den excentriska trion bestående av Patrik Arve och bröderna Jocke och Klas Åhlund varit en inflytelserik del av den svenska musikscenen. Med sitt säregna synth-rockiga sound med influenser av punk, reggae och jazz har Teddybears musik varit soundtrack för många svettiga utekvällar. Det är verkligen en utmaning att göra en dokumentär om ett band med så många musikaliska infall och intressanta samarbeten men John Boisen och Björn Fävermark lyckas med konststycket att göra en punkig film full av osannolika infall och helt i linje med bandet.

John Boisen och Björn Fävremark har arbetat tillsammans i närmare tio år. Deras filmografi inkluderar kortfilmer, dokumentärer och musikvideor. En av deras största framgångar är dokumentärfilmen 2 steg från Håkan, en film om ett år i Håkan Hellströms liv. You Are Teddybears är deras tredje musikdokumentär.

MUSIK: Kvinnliga Situationen
Kompromisslös kvinnokamps-hiphop strösslat med extra östrogen! Kvinnliga Situationen är ett hiphop-kollektiv som agerar från hjärtat, både på scen och utanför. De existerar som en motreaktion till all orättvisa: patriarkatet, rasism, utanförskap, klasskillnader och allt annat som har en tenedens att förminska människan som individ. Kvinnliga situatione är ett maxat brudgäng med bas i Malmö, men med rötter som sträcker sig från Finland till Tanzania. På scen gör de sin version på Teddybears och ger oss en av deras egna låtskatter.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge Live
NÄR: Tisdag 11 april, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo