170221 : Doc Lounge - The Pearl of Africa (SVE, 2016) - Exklusiv förhandsvisning

En magisk och tankeväckande film om livet som transperson i ett var världens mest transfobiska länder, omgivet av både kärlek och hat.

“Cleo & Nelson’s relationship shows something rarely highlighted when talking about transgender people in Uganda.” – TRANSGENDER LAW CENTER

Doc Lounge - The Pearl Of AfricaTHE PEARL OF AFRICA – Jonny von Wallström / Sverige / 2016 / 74 min
Winston Churchill refererade en gång till Uganda som ‘The Pearl of Africa’ på grund av landets fantastiska mångsidighet, men för transkvinnan Cleopatra Kambugu är det numera en extremt farlig plats. 2014 infördes anti-gaylagar i Uganda och landets gator fylldes av folk som demonstrerade mot homosexuellas och transpersoners rättigheter. Sedan dess har landets HBTQI-personer riskerat att hamna i fängelse eller till och med att avrättas.

Regissören Jonny von Wallström följer den positiva, modiga Cleopatra och hennes engagerade pojkvän Nelson på resan genom Cleopatras transformering till kvinna. Vi bjuds med på en resa och in i värld av kamp, men mest av allt glädje och mod.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 21 februari, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: Förköp på Kulturcentralen
ENTRÈ: 80 kr eller Doc Lounge Guldkort (350 kr och gäller alla säsongens ordinarie visningar i Malmö). Student/pensionär 60 kr.
WWW: doclounge.se/malmo